Thursday, 13 June 2019

VOICE - IX AND X

Change the voice

1. We have a lot of work to do. 
Answer: A lot of work has to be done by us.
2. May I use your phone? 
Answer: May your phone be used by me?
3. The President gave away the prize.
Answer: The prize was given away by the President.
4. The boy is known to me.
Answer: I know the boy.
5. The dead body was removed from the the street.
Answer: People removed the dead body from the street.
6. Rose is called the queen of flowers.
Answer: People call rose the queen of flowers.
7. The Principal presided over the meeting.
Answer: The meeting was presided over by the principal.
8. They asked the boy many questions.
Answer: The boy was asked many questions by them.
9. He does not know me.
Answer: I am not known to him.
10. The bridge was repaired.
Answer: The workers repaired the bridge.
11. I know your father well.
Answer: Your father is known well to me.
12. It is time to stop the war.
Answer: It is time for the war to be stopped.
13. It will be published by him.
Answer:  He will publish it.
14. You must write the answer in ink.
Answer: The answer must be written in ink (by you.)
15. The President is selected by the members.
Answer:  The members select the president.
16. One should keep one's promise.
Answer:  One's promise should be kept.
17. He was invited to the meeting.
Answer: They invited him to the meeting.
18. A thief has stolen his clothes.
Answer:  His clothes have been stolen by a thief.
19. His address is not known to me.
Answer:  I don't know his address.
20. They made me sing a song.
Answer:  I was made sing a song by them.
21. That boy is known to me.
Answer : I know that boy.
22. The dead body was removed from the street.
Answer : People removed the dead body from the street.
23. Rose is called the queen of flowers.
Answer : People call rose the queen of flowers.
24. The bridge was repaired
Answer :The workers repaired the bridge.
25. It will be published by him.
Answer :He will publish it.
26. The president is selected by the members.
Answer :The members select the president.
27. He was invited to the meeting.
Answer :They invited him to the meeting.
28. His address is not known to me.
Answer : I don't know his address.
29. A fine chair has been made by him.
Answer : He has made a fine chair.
30. English is spoken all over the world.
Answer : People speak English all over the world.
31. The answer must be written in ink.
Answer :You must write the answer in ink.
32. The thief is being caught by the police.
Answer :The police is catching the thief.
33. The thief will be caught by the policeman.
Answer :The policeman will catch the thief.
34. Let the boy be told to get in.
Answer :Tell the boy to get in.
35. They have been invited to the function.
Answer :We have invited them to the
 function.
36. His behaviour displeased me.
Answer : I was displeased at his behaviour.
37. I was invited to the party.
Answer : They invited me to the party.
38. The letters are being delivered by the
postman.

Answer :The postman is delivering the
letters.
39. A letter was being written by the girl.
Answer :The girl was writing a letter.
40. Letters are delivered in the morning.
Answer : The postman delivers letters in
the morning.
41.  By whom was the letter posted?
Answer :Who did post/posted the letter?
42. He was made captain of our class.
Answer : We made him captain of our class.
43. It is regretted very much that we shall hear his voice no more.
Answer :We regret very much that we shall hear his voice no more.
44. By whom was the window broken?
Answer : Who did break/broke the window?
45. A letter was being written by Pinki.
Answer : Pinki was writing a letter.
46.My pen has been stolen.
Answer : Someone has stolen my pen.
47. The work had been done by him.
Answer : He had done the work.
48. The book will be read by me.
Answer :I shall read the book.
49. Accidents are caused by carelessness.
Answer : Carelessness causes accidents.
50.We were satisfied at his behaviour.
Answer : His behaviour satisfied us.

Rajesh Konwar

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

0 comments:

Post a Comment